Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

direktor kpz zenica

Oglasio se Rusmir Isak, spominje medijski linč i čvrstu ruku: “Neće biti nedodirljivih”

rusmir isak kpz zenica
Foto: Screenshot/Društvene mreže

Kako je kazao, njegov cilj je voditi zavod čvrstom rukom, ali pravedno i empatično

Rusmir Isak, kojeg je Vlada FBiH imenovala za direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica, oglasio se danas na Facebooku, povodom reakcija izazvanim tom viješću.

“Bez obzira na medijski linč i izazove koji su me pratili prethodnih dana tj. od dana kada sam imenovan za direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica, ostajem ustrajan u namjeri da funkciju direktora obavljam profesionalno i časno. Već sam održao niz konstruktivnih sastanaka s odličnim timom saradnika, detaljno sam obišao svaki segment Kazneno-popravnog zavoda Zenica i upoznao se s izazovima s kojim se susreće zavod kojim rukovodim”, rekao je Isak.

Kako je kazao, njegov cilj je voditi zavod čvrstom rukom, ali pravedno i empatično. Ima i “dobru vijest” za zatvorenike.

“Nema, ne smije i neće biti nedodirljivih i privilegovanih. Kao direktor, vjerujem u pružanje prilika osuđenicima za ispravljanje grešaka i ponovno uključivanje u društvo zbog čega će se posebno voditi računa o pravu na čovječno postupanje”, naveo je Isak.

Fokus će, dodaje, biti na obrazovanju, profesionalnom razvoju, resocijalizaciji i smanjenju recedivizma.

“Uskoro ću sa zadovoljstvom transparentno prezentirati medijima i građanima Bosne i Hercegovine kako se profesionalno, časno i dostojanstveno obavlja ova važna funkcija”, zaključio je Isak.

Inače, ne bi bilo ništa sporno što se javnost “digla”, da Rusmir nije sina federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka. Njegov brat Arnel je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH. Za trećeg sina, ministar Isak tvrdi da neće u politiku.