Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pravosnažna presuda

Ognjen Kuzmić saznao kaznu za nesreću koju je izazvao u pijanom stanju

kuzmic

Presudu je izrekao Osnovni sud u Banjaluci

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić (30) pravosnažno je osuđen na novčanu kaznu od 9.000 konvertibilnih maraka (4.600 evra), jer je u pijanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su, osim njega, teško povrijeđene još tri osobe.

Izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom “B” kategorije u trajanju od godinu dana,  saznaju “Novosti”.

Presudu je izrekao Osnovni sud u Banjaluci nakon što je prihvatio sporazum o priznanju krivice, koji je Kuzmić sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci. U sudu navode da je Kuzmić priznao da se nije pridržavao saobraćajnih propisa jer je u trenutku nesreće vozio u stanju teškog pijanstva sa 2,27 promila alkohola u krvi. Vozio je neprilagođenom brzinom od 125 km/h, na mjestu gdje je ograničenje 60 km/h, a kolovoz je bio vlažan. U krivini je prešao preko pune linije, polovinom automobila prešao u lijevu traku i udario u BMV.

Nesreća se dogodila 14. jula 2019. u Ramićima kod Banjaluke, kada je Kuzmić “porše kajenom” udario u BMV u kojem su bili poznati prijedorski bokser Dražan Janjanin i njegov kum Marko Miljatović. Od siline udara BMV se prevrnuo i završio na krovu, dok je “kajen” izletio sa puta i prevrtao se po livadi duže od 100 metara. Kuzmić je u nesreći teško povrijeđen, kao i njegov suvozač Bogdan Ilić. Kuzmić i Ilić bili su u komi, ali su srećom preživjeli. Janjanin i Miljatović su takođe zadobili teške povrede, ali nisu bili životno ugroženi.