imunizacija u sarajevu

Ogromna gužva pred Zetrom, na raspolaganju veći broj vakcina Pfizer

U Zetri je danas počelo docjepljivanje građana
08.07.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U sarajevskoj Zetri u toku je revakcinacija gradjana koji su prvu dozu primili 22.04. Ispred dvorane su velike guzve, a za danas je planirano cjepljenje 2000 gradjana. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U Kantonu Sarajevo danas je na raspolaganju 3.300 Pfizer vakcina koje će biti upotrebljene kao prva doza

Na vakcinalnom punktu u sarajevskoj Zetri danas je na raspolaganju svih 3.300 prvih doza vakcine prozvođača Pfizer-Biontech.

U Kantonu Sarajevo danas je na raspolaganju 3.300 Pfizer vakcina koje će biti upotrebljene kao prva doza. Pred dvoranom su od ranog jutra velike gužve.

“S obzirom da je velika potražnja za Pfizerom, danas je na raspolaganju svih 3.300 prvih doza Pfizera, a Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH je potvrdio da će za 20 dana biti isporučene doze za revakcinaciju”, potvrđeno je za Anadoliju iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Prema podacima entitetskog Zavoda za javno zdravstvo (ZZJZ FBiH) od 8. septembra, u Federaciji Bosne i Hercegovine je dato 577.040 doza vakcina protiv koronavirusa, pri čemu je 209.748 osoba potpuno vakcinisano.