Posljedice nevremena

Oko 400 zahtjeva za naknadu štete u Širokom Brijegu

iroki brijeg

U snažnim udarima vjetra oštećen je veliki broj krovova na porodičnim kućama, porazbijani su prozori te oštećeni automobili, nakon čega je Grad Široki Brijeg proglasio stanje elementarne nepogode

Oko četiri stotine građana Širokog Brijega podnijelo je zahtjeve za nadoknadu štete nastale u olujnoj buri u veljači ove godine.

U snažnim udarima vjetra oštećen je veliki broj krovova na porodičnim kućama, porazbijani su prozori te oštećeni automobili, nakon čega je Grad Široki Brijeg proglasio stanje elementarne nepogode.

Kako je za Fenu kazao Željko Vukoja iz Civilne zaštite Širokog Brijega, povjerenstva rade na dokumentiranju i bilježenju izvješća, a nakon što završe svoj posao i utvrde točan iznos nastale štete, Grad Široki Brijeg će preko Civilne zaštite Županije zapadnohercegovačke i Federalne uprave civilne zaštite zatražiti dio potrebnih sredstava od viših razina vlasti.

– Kad je u pitanju isplata nadoknade za štetu još nije poznato kada bi ista mogla početi jer će nakon prikupljanja svih podataka izvješće biti poslano Gradskom vijeću na razmatranje – dodao je Vukoja.