Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Okončan sastanak delegacija SDA i SBB-a, koalicija “ostala u životu”

BiH

sda sbb (2)

Nakon sastanka rukovodstava stranaka SDA i SBB, u obraćanju medijima Adil Osmanović (SDA) istakao je da je koalicija stabilna i da treba da daje što bolje rezultate.

“Ova koalicija je do sada pokazala sposobnost ubrzanog kretanja BiH ka euroatlantskim integracijama te je pospješila interpretaciju reformske agende. Stabilizovala je političku situaciju na državnim nivou i to su osnovni zaključci ovog sastanka”, kazao je Adil Osmanović u obraćanju novinarima, javlja televizija N1.

“Pristupili smo analizi interpretacije sporazuma, a naša najuža rukovodstva će nastaviti dalje razgovore. Koalicija funkcioniše, probosanski je orjentisana i treba da daje još bolje rezultate”, kazao je.

Na upit novinara kada će doći do imenovanja ministra saobraćaja i komunikacija, zbog najave formiranja javnog servisa na tri jezika, Osmanović je kazao:

“Bez obzira što je zamjenik iskoristio neprisustvovanje ministra prometa i komunikacija, ta inicijativa ne može dobiti zeleno svjetlo. Očekujemo da u skorije vrijeme dođe do imenovanja”, pojasnio je.