Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Državni tužilac Oleg Čavka osumnjičen da je krao dokazne materijale

BiH

čavka

Državni tužilac Oleg Čavka je osumnjičen da je otuđio mobilni telefon koji je u okviru krivičnog postupka oduzet od Anesa Kurbegovića, jednog od optuženih u predmetu Lutka, javlja Žurnal.info.

Pripadnici SIPA-e pretresaju kancelariju i privatne objekte u vlasništvu državnog tužioca Olega Čavke. Tužilac Čavka je, kako saznaje Žurnal, osumnjičen da je krao dokazne materijale iz predmeta organiziranog kriminala. U toku je njegovo saslušanje u prostorijama SIPA-e.

Kako se saznaje od izvora bliskih istrazi, tužilac je osumnjičen da je otuđio mobilni telefon koji je u okviru krivičnog postupka oduzet od Anesa Kurbegovića, jednog od optuženih u predmetu Lutka.

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je državni tuzilac uzeo mobitel iz spisa, te je, u kasnim noćnim satima, ubacivao svoju SIM karticu, na osnovu čega su i otkrivene njegove zloupotrebe.

Na upit o aktivnostima u vezi tužitelja Olega Čavke, oglasilo se i Tužiteljstvo BiH:

Tužiteljstvo BiH provodi određene aktivnosti i odlučno je da se suprostavi svim oblicima nezakonitosti i zloupotreba, bez izuzetaka i ako se radi o našem uposleniku.

Tužiteljstvo BiH institucija je koja radi u skladu sa zakonom i svako nezakonito postupanje pojedinaca, bit će procesuirano.

U ovom trenutku, u interesu predmeta ne možemo davati dodatne informacije niti komentare, te sredstva informiranja i medije, molimo za razumijevanje.