poruka posjetiocima

Olimpijski centar: Povećajte oprez i uživajte na ski-stazama Jahorine

jahorina fena

Obaveza je da djeca mlađa od 15 godina imaju skijaške kacige, što je preporučeno i odraslim skijašima isključivo zbog njihove bezbjednosti

Olimpijski centar “Jahorina” pozvao je sve posjetioce istoimene planine u blizini Sarajeva na oprez i poštivanje pravila kako bi nesmetamo uživali u skijanju i drugim disciplinama na ski-stazama, odlično pripremljenim, kako navode iz ovog centra.

– Uprkos povećanom kapacitetu ski-centra Jahorina na 28.800 skijaša na sat, u narednom periodu raspusta u nekim susjednim zemljama i praznika u Srbiji, očekuje se povećana frekvencija gostiju. S primarnim ciljem smanjenja broja povreda i veće bezbjednosti skijaša, kao i s ciljem što bezbrižnijeg uživanja na ski-stazama, neophodno je strogo pridržavati se skijaških pravila i pravila opšteg ponašanja. Ljubazno molimo sve koji koristi skijaške staze bilo za skijanje, bordanje, šetnju ili neku drugu aktivnost, da prate i poštuju signalizaciju na ski-stazama, ali i preporuke i smjernice ski-redara – naveo je u saopćenju Olimpijski centar “Jahorina”.

Obaveza je da djeca mlađa od 15 godina imaju skijaške kacige, što je preporučeno i odraslim skijašima isključivo zbog njihove bezbjednosti.

Prije izlaska na ski-staze, neophodno je provjeriti skijašku opremu, zagrijati se i razgibati. Posjetioci su pozvani da se informišu o vremenskim uslovima i uslovima na ski-stazama.

– Olimpijski centar Jahorina svakodevno na svojim društvenim mrežama i sajtu ažurira podatke o raspoloživosti instalacija, dok je Jahorina TV u svakom momentu dostupna za prijenos uživo sa skijaških staza – navedeno je također u saopćenju.

Skijaši i borderi koji nepropisnom vožnom budu ugrožavali svoju i bezbjednost drugih skijaša, bordera, bit će upozoreni, a potom sankcionisani.

Gorska služba spasavanja Jahorina, s povećanim brojem članova prisutnih na planini, bit će dostupna za reakciju u najkraćem vremenskom periodu te pružiti adekvatnu pomoć svim skijašima kojima to bude potrebno.

Olimpijski centar preporučuje svim korisnicima usluga ski-centra da se obavezno upoznaju sa 10 FIS pravila ponašanja na ski-stazi te tako budu upućeni u pravila i propise, a samim tim bezbjednije i odgovornije koriste ski-staze.

– Uz povećanu bezbjednost, uživanje na odlično pripremljenim ski- stazama i idealnim uslovima za boravak na planini, sigurno neće izostati – poručuju iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

Omiljena skijaška destinacija, olimpijska planina Jahorina, bilježi rekordan broj posjeta i svojim sadržajima prvilači veliki broj turista. Za 65 dana skijanja na ovoj planini, skijalo je više od 200.000 posjetilaca koji su ostvarili 1.9 miliona prolaza na instalacijama vertikalnog transporta, koje su od ove sezone upotpunjene s ukupno pet novih žičara.