Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nevrijeme

Olujni vjetar odnio krov s tribine, prekidi u najapanju strujom, na snazi upozorenje FHMZ

krov tribina vjetar
FOTO: Srna
Krov s tribine u Drvaru odnio je vjetar

Poduzmite mjere opreza i pratite aktuelnu prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni obustaviti aktivnosti na otvorenom

Jak vjetar odnio je dio krova sa tribina na stadionu Sportsko-rekreativnog centra “Radomir Kovačević” u Drvaru, saopšteno je iz uprave drvarskog Fudbalskog kluba “Borac”.

Teška situacija je i u Bosanskom Grahovu gdje je vjetar čupao stabla i oštetio krovove.

“Tokom noći i ranih jutarnjih sati, ostali smo bez krova. Vjetar je odnio dio limene konstrukcije sa tribina”, naveli su iz Uprave kluba.

Kako navode, svlačionice koje koriste fudbaleri sada će da prokišnjavaju, što će dodatno otežati funkcionisanje kluba koje je ionako bilo izuzetno teško.

“Sljedeće godine obilježavamo veliki jubilej 100 godina, a krov moramo da napravimo. Ovo je pravi udarac za nas na koji nismo u mogućnosti da odgovorimo”, naveli su iz “Borca”.

Nestalo struje u Bihaću, Cazinu, Sanskom Mostu…

Zbog jakog vjetra koji je zahvatio u toku noći veći dio Unsko-sanskog kantona, došlo je do više kvarova na dalekovodima i niskonaponskoj mreži.

nevrijeme vjetar

Većina kvarova je otklonjena, ali još uvijek bez napona su dalekovodi: u gradu Bihać dv 10 kV Izačić, u gradu Cazinu dv 10 kV Podgredina,u gradu Bosanska Krupa dv 10 kV Jasenica, u općini Sanski Most dv 10 kV Jelaševac i Grader i u općini Velika Kladuša dv 10 kV Crvarevac, saopćeno je danas iz Federalnog operativnog centra – Federalne uprave civilne zaštite.

U Bosanskom Grahovu vjetar kakav mještani ne pamte

Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom zahvatilo je danas opštinu Bosansko Grahovo.

“Vjetar je porušio saobraćajne znakove, uništio krovove, čupao stabla, a pored vjetra pada jaka kiša koja se miješa sa ledom”.

Stariji mještani kažu da ne pamte ovakvo nevrijeme unazad sedamdeset godina.

Na snazi narandžasti meteoalarm za cijelu BiH

Narandžasti meteoalarm izdat je za cijelo područje BiH. Za regije Livno, Tuzlu, Trebinje i Mostar upozorenje je do 16 sati, Sarajevo, Banjaluku, Foču, Prijedor i Bihać do 17 sati dok je za regiju Višegrad upozorenje do 18 sati.

“Poduzmite mjere opreza i pratite aktuelnu prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni obustaviti aktivnosti na otvorenom. Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući. Očekuju se pljuskovi sa grmljavinom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, navode iz FHMZ.