Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Olujni vjetar u Tuzlanskom kantonu nosio krovove s kuća (FOTO)

BiH

Olujno nevrijeme u Tuzlanskom kantonu
Foto: Bportal

Na području Tuzlanskog kantona jučer je puhao jak vjetar, koji je oštetio krovove nekoliko stambenih objekata.

U naselju Gornja Orahovica, u općini Gračanica, jedna privatna kuća je, uslijed jakog vjetra, ostala bez krova.

Na lice mjesta su izašli službenici civilne zaštite i predali vlasniku najlon kojim će privremeno pokriti objekt, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Na području općine Kalesija, u Mjesnoj zajednici Tojšići, jak vjetar je oborio stablo na privatni stambeni objekt te je tom prilikom polomljeno nekoliko desetina crijepa.

U općini Doboj Istok vjetar je oštetio krovove na dva stambena objekta u naseljima Mala Brijesnica i Klokotnica, dok je na području općine Kladanj oštećeno više krovova usljed jakog vjetra, te su predsjednici mjesnih zajednica dobili zadatak da izvrše popis oštećenih objekata.

Što se tiče požara, jučer je u općini Živinice vatrogasna jedinica Đurđevik imala intervenciju na gašenja požara na krovu Osnovne škole, u naselju Stari Đurđevik. Požar je ugašen.

U Bihaću su vatrogasci imali dvije manje intervencije na gašenju zapaljenih dimnjaka, a u Kantonu Sarajevo su imali sedam manjih intervencija.

U Čapljini su vatrogasci imali intervenciju u mjestu Dračevo, gdje je izbio požar na porodičnoj kući. Na objektu je nastala veća materijalna šteta.