BiH

Covid odjel

Opća bolnica: Jučer preminule tri osobe, primljena su 23 teška pacijenta

17/03/2021

U Covid odjelu Opće bolnice na intenzivnoj njezi trenutno je smješteno 13 pacijenata, a 12 je na postintenzivnoj

Ukupno brojno stanje u Covid odjelu Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” jutros iznosi 161 pacijent. U protekla 24 sata na bolničko liječenje su primljena 23 teška pacijenta, a 17 je otpušteno kući. Nažalost, tri pacijenta su preminula.

U Covid odjelu Opće bolnice na intenzivnoj njezi trenutno je smješteno 13 pacijenata, a 12 je na postintenzivnoj. Na respiratoru su dva pacijenta, a četiri na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji .

U ne-covid dio Opće bolnice jučer je 35 pacijenata primljeno na hospitalizaciju, a 48 je završilo bolničko liječenje i otpušteni su kući. Ukupno je bilo 1.190 pregleda, 22 operacije, a pruženo je 5.422 usluge .

“Medicinsko i drugo osoblje ulaže maksimalne napore da odgovori svim izazovima trećeg vala pandemije Covid-19, ali i da pruži adekvatnu uslugu i pacijentima koji obolijevaju od drugih bolesti. Zato ponovo apelujemo na naše građane da budu disciplinovani i solidarni i da poštuju preporučene epidemiološke mjere”, navode iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.