nije bilo umrlih

Opća bolnica: Kapaciteti popunjeni, na hospitalizaciji 208 pacijenata

korona opca bolnica

Od 208 pacijenata koji su hospitalizirani u ovoj zdravstvenoj ustanovi i liječe se od koronavirusa, 20 je smješteno u intenzivnoj i postintenzivnoj njezi, pet je na respiratoru, a sedam na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji

U protekla 24 sata u Covid odjel Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” na bolničko liječenje je primljeno 25 pacijenata, a 9 je otpušteno kući.

Od 208 pacijenata koji su hospitalizirani u ovoj zdravstvenoj ustanovi i liječe se od koronavirusa, 20 je smješteno u intenzivnoj i postintenzivnoj njezi, pet je na respiratoru, a sedam na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. U Covid trijažnoj ambulanti jutros je na opservaciji 11 pacijenata.

“Na sreću, tokom proteklog dana nije zabilježen ni jedan smrtni ishod”, navode iz Opće bolnice.

Inače, u Opću bolnicu prethodnog dana na bolničko liječenje je primljeno ukupno 30 pacijenata , a 33 je otpušteno kući. Urađeno je 1.105 pregleda i pruženo 5.328 usluga te 11 operacija.

“U danima velike i teške borbe s pandemijom Covid-19, i maksimalnog angažmana medicinskog kadra da se pomogne svim pacijentima, obradovala nas je briga odgovornih ustanova, institucija, mkompanija, mudruženja i pojedinaca, poznatih i nepoznatih naših sugrađana, koji nam se javljaju i zahvaljuju na predanom radu te nude svoju pomoć i ohrabruju pacijente i medicinsko osoblje i nastoje olakšali nevolju koja nas je sve zajedno zadesila. Svima koji su pomogli Opće bolnice jutros upućuju veliko i iskreno hvala”, poruka je iz Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš.