Transferi

Opća bolnica predstavila tri ljekara koja su prešla s KCUS-a

opca-bolnica-sarajevo1

Direktor Opće bolnice prof. dr. Ismet Gavrankapetanović poželio je dobrodošlicu kolegama te istakao da je ovo veliki dobitak za ustanovu i pacijente

Opća bolnica “Prim. dr Abdulah Nakaš” od jutros je kadrovski pojačana sa tri nova uposlenika koji su prešli s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u ovu zdravstvenu ustanovu – saopćeno je iz Opće bolnice.

Kako se navodi, u novom timu su prof. dr. Haris Vranić, prof. dr. Dragan Totić i prof .dr. Azra Husić -Selimović, a ove sedmice se očekuje dolazak i prof. dr. Merite Tirić – Čampara.

Direktor Opće bolnice prof. dr. Ismet Gavrankapetanović poželio je dobrodošlicu kolegama te istakao da je ovo veliki dobitak za ustanovu i pacijente jer će profesori svojim radom, znanjem i iskustvom doprinijeti poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga na nivo kakav zaslužuju građani.

Najavio je da u Opću bolnicu uskoro iz zeničke bolnice prelazi poznati infektolog prim. dr. Ednan Drljević.

-Gavrankapetanović je na čelu Opće bolnice tridesetak dana i za ovo kratko vrijeme je napravio značajan iskorak ka približavanju zdravstvene usluge svakom pacijentu a tako i poboljšanju stanja u zdravstvenom sistemu Kantona Sarajevo – navodi se u saopćenju Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš”.