Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Jablanica dodjeljuje stipendije svim redovnim studentima (VIDEO)

nacelnik_opcine_jablanica_salem_dedic
Salem Dedić

Općina Jablanica, jedna je od rijetkih općina u BiH, koja osim učenicima srednjih škola, dodjeljuje stipendije i svim redovnim studentima.

Tim povodom, objavljena je privremena rang lista studenata i učenika sa područja te općine.

Salem Dedić, načelnik općine Jablanica, kazao je u izjavi za Fenu kako izražava veliko zadovoljstvo, jer su jedna od rijetkih općina u BiH, koja između ostalog, dodjeljuje stipendije i svim redovnim studentima sa područja te općine..

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo u Budžetu općine Jablanica, kako u 2016. tako i 2017. godini, obezbijedili stipendije, koja za studente iznosi 100 KM, a za učenike srednjih škola 50 KM. Izuzetno sam sretan, jer počesto komentarišemo da je to jedna od najvećih investicija u naše mlade, one koji se žele obrazovati. S toga, u ovoj školskoj godini će oko 250 studenata sa područja općine Jablanica, imati stipendiju – kazao je Dedić.

Pored spomenutoga, Dedić je izrazio zadovoljstvo što se u okviru grupa po kojima su određivani kriteriji za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola, dodjeljuju stipendije i učenicima porodica koje nemaju nikakva primanja, te djeci koji su odlični učenici, djeci uspješnim sportistima, kao i djeci romske populacije.

– Učenicima srednjih škola, u okviru spomenutih grupa, dodjeljujemo negdje oko 130 stipendija, što znači da negdje okvirno, općina Jablanica dodijeljuje od 350 do 400 stipendija, u iznosu od preko 300.000 KM, istaknuo je Dedić.