jačanje veza

Općina Kakanj predstavlila platformu “e-Dijaspora”

kakanj

Platforma “e-Dijaspora” pruža i efikasan i kvalitetan servis za izvode iz matičnih knjiga (rodni list, uvjerenje o državljanstvu, smrtni list, vjenčani list) s mogućnošću dostavljanja na kućnu adresu u cijelom svijetu

S ciljem jačanja veza s dijasporom i kvalitetne izrade baze podataka Općina Kakanj razvila je platformu “e-Dijaspora” koja obuhvata bazu podataka dijaspore osoba, organizacija i firmi.

Ova baza podataka za evidenciju državljana, nerezidenata porijeklom iz Kaknja trebala bi napraviti poveznicu u domenu očuvanja tradicije, kulture, običaja, te pokrenuti privrednu saradnja firmi iz cijeloga svijeta s lokalnim partnerima u Kaknju.

Iz Općine su pozvali sve Kakanjce koji žive u inostranstvu da putem platforme “e-Dijaspora” popune elektronski obrazac i odaberu jednu od ponuđenih opcija radi identifikacije zahtjeva i očekivanja.

Nakon toga će operater Općine Kakanj kontaktirati podnosioca obrasca i u skladu s njegovim odabirom interesiranja informirati ga i predložiti korake spajanja.

Za obnavljanje prekinutih veza s obitelji i prijateljima potrebno je odabrati opciju “Poveži se”, za investiranje opciju “Investiraj”, a ukoliko predstavnici dijaspore žele promovirati ljepote kakanjskog kraja potrebno je odabrati opciju “Promoviraj”.

Platforma “e-Dijaspora” pruža i efikasan i kvalitetan servis za izvode iz matičnih knjiga (rodni list, uvjerenje o državljanstvu, smrtni list, vjenčani list) s mogućnošću dostavljanja na kućnu adresu u cijelom svijetu, saopćeno je danas iz Press službe Općine Kakanj.