Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Novi Grad donirala dva terenska vozila Četvrtoj PU

novi_grad_mup_efendic_
Foto: D. Begović

Općina Novi Grad Sarajevo donirala je Četvrtoj policijskoj upravi dva terenska vozila, a uručenje donacije upriličeno je u sklopu obilježavanja 40. godišnjice postojanja Općina Novi Grad Sarajevo.
Ključeve vozila policijskom komesaru MUP-a Kantona Sarajevo Mevludinu Haliloviću uručio je općinski načelnik Semir Efendić.

Općina Novi Grad kontinuirano podržava rad Policijske uprave nadležne za našu lokalnu zajednicu. Ove godine nabavljena su dva vozila za kojima je rukovodstvo PU izrazilo potrebu. Vrijednost ove donacije koja će pomoći u efikasnijem i kvalitetenijem obavljanju njihovih svakodnevnih poslova je 56.000 KM. Sredstva su osigurana iz budžeta Općine za 2017. godinu.

Zahvalivši se na doniranim vozilima, koja će imati značajnu funkcionalnu vrijednost u policijskoj upravi, policijski komesar Halilović izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa nadležnim službama Općine.

Posebno je naglasio važnost podrške koju Općina pruža MUP-u Kantona Sarajevo, a sve sa ciljem operativnog jačanja policije i stvaranja pretpostavki za što efikasniju borbu protiv svih oblika kriminala.

Načelnik Semir Efendić, kazao je ovom prilikom da je Općina u naselju Dobrinja obezbijedila i prostor za formiranje Policijske stanice „Dobrinja“ u kojem će raditi cijelo odjeljenje sa više od 20 uposlenika.

„U toku su pripreme za adaptaciju tog prostora i procedura, prema novoj organizaciji MUP-a KS-a, tako da ćemo u Novom Gradu u narednoj godini imati još jednu Policijsku stanicu“, rekao je načelnik Efendić.

Današnjoj primopredaji donacije prisustvovali su i pripadnici IV PU, sa načelnikom Mirsadom Đelilovićem, zastupnici u skupštini KS-a i vijećnici Općinskog vijeća Novi Grad.