Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potpisan ugovor

Općina Novi Grad izdvojila 63.176 KM za spomen obilježja

novi grad ugovor2

Iz Općine navode da će imena poginulih branitelja biti prenesena s koroziranih mesinganih ploča na kamene postamente na spomen obilježjima kod osnovnih škola “Avdo Smajlović”, “Meša Selimović”, “Aleksa Šantić” i “Osman Nakaš”

Ugovor za investiciono održavanje spomen obilježja na području općine Novi Grad Sarajevo u vrijednosti 63.176 KM potpisali su danas pomoćnik načelnika Službe za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajib Delalić, te Amela Grbo u ime grupe ponuđača G.H. doo Sarajevo-Ljubinja i kamenoklesarska radnja Grbo.

Iz Općine navode da će imena poginulih branitelja biti prenesena s koroziranih mesinganih ploča na kamene postamente na spomen obilježjima kod osnovnih škola “Avdo Smajlović”, “Meša Selimović”, “Aleksa Šantić” i “Osman Nakaš”.

Također, da bi se zadovoljio univerzalni tipski model kamenih postamenata svih spomen obilježja u općini Novi Grad Sarajevo bit će izvršena rekonstrukcija i spomen obilježja kod MZ “Alipašin Most II”, te kod Doma kulture “Švrakino Selo”.

Osim toga, spomen česma na Paljevu na kojoj već duži niz godina postoji problem u dotoku vode također će biti sanirana, te će biti realiziran projekt rasvjete na Spomen obilježju narodnim herojima Safetu Hadžiću i Safetu Zajki koji se nalazi ispred zgrade Općine.

– Općina Novi Grad Sarajevo će nastavit aktivnosti i na realizaciji projekta memorijalni kompleks Žuč na način kako je definirano projektnim zadatkom, a čija izgradnja će u konačnici predstavljati monumentalno zdanje svim braniocima koji su branili grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu – saopćeno je iz te institucije.