Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izdvojeno oko 77.000 KM

Općina Novi Grad na Žuči gradi sportsko strelište

zuc streliste1

Za prvu fazu projekta iz općinskog budžeta izdvojeno je oko 77.000 KM

Općina Novi Grad Sarajevo započela je izgradnju sportskog strelišta na brdu Žuč, mjestu odbrane Sarajeva i BiH od agresora. Strelište se gradi na lokalitetu između Doma oslobodilaca i Golog brda, gdje je u toku realizacija prve faze projekta, kojom su predviđeni zemljani radovi odnosno radovi na nivelaciji terena prema projektovanim kotama, saopštili su iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Na strelištu će moći vježbati svi oni koji posjeduju odobrenje za vatreno oružje, ali i policijske i zaštitarske agencije, streljački klubovi koji s nestrpljenjem očekuju ovaj sadržaj.

Bit će to prvo strelište u Novom Gradu, iako ih u Sarajevu ima nekoliko, ovo će biti modernije, uređeno u skladu sa svim standardima i osiguravajućim sadržajima.

Općina Novi Grad na Žuči je ranije izgradila Dom oslobodilaca, odakle se pruža jedinstven pogled na grad, otkupila zemljište i uredila lokalitet Golog brda za održavanje manifestacije povodom Dana odbrane općine Novi Grad. Samo mjesto na kojem će se nalaziti strelište dislocirano je od urbanih naselja, ali nije daleko od grada.

Projektom je predviđeno postavljanje devet boksova sa blindama, a kroz sam kompleks bit će izgrađena pješačka staza koja će povezivati ulazni dio kompleksa sa centralnim i drugim dijelovima, kao i parking prostor. Za prvu fazu projekta iz općinskog budžeta izdvojeno je oko 77.000 KM. U narednoj godini slijedi postavljanje boksova i nabavka opreme.