Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Općina Novi Grad: Osnovnim školama 100 hiljada KM pomoći

novi grad skole

Kako se navodi, Općina je ove godine u Budžetu izdvojila 100.000 KM za pomoć školama sa područja općine Novi Grad Sarajevo

Direktori jedanaest novogradskih osnovnih škola te pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Adisa Šuman danas su u Općini Novi Grad Sarajevo potpisali sporazume o saradnji.

Sporazumi su potpisani sa direktorima škola: „Mehmedalija Mak Dizdar“, „Avdo Smajlović“, „Skender Kulenović“, “Osman Nakaš“, „Aleksa Šantić“, „Aneks“, „Ćamil Sijarić“, „Meša Selimović“, „Fatima Gunić“, Behaudin Selmanović“ i „Musafa Busuladžić“, saopćila je Pres-služba Općine Novi Grad.

Kako se navodi, Općina je ove godine u Budžetu izdvojila 100.000 KM za pomoć školama sa područja općine Novi Grad Sarajevo.

-Sredstva su usmjerena na poboljšavanje uslova rada učenika i nastavnika, a samim tim i poboljšanje obrazovnog procesa. Najveći dio sredstava izdvojen je za tekuće održavanje u školama, a shodno potrebama koje su škole iskazale, kao što su rekonstrukcija i adaptacija dotrajalih toaleta, stolarije, rasvjete, video nadzor, ali i nabavka sportske i računarske opreme. Mi ćemo i ubuduće nastaviti da pomažemo naše škole kroz ove i druge projekte koje kao Općina imamo – kazala je pomoćnica općinskog načelnika Adisa Šuman.

Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Novi Grad Sarajevo je na osnovu analize trenutnog stanja, kao i obima dosadašnjih ulaganja, predložila realizaciju projekata i raspodjelu sredstava, navodi se u saopćenju.