Općina Novi Grad Sarajevo donirala automobil Trećoj policijskoj upravi

DSC_1661

Ispred Treće policijske uprave danas je upriličena svečanost povodom dodjele automobila Škoda Fabija za službenu namjenu pripadnicima Treće policijske uprave Novi Grad Sarajevo.

Osim načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića, pripadnika Treće policiske uprave – KS, komesara MUP -KS Vahida Ćosića, današnjoj svečanoj primopredaji automobila prisustvovali su i vjećnici Općinskog vijeća Općine Novi Grad na čelu sa predsjedavajućom Edinom Gabela, kao i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko.

Novčana sredstva za kupovinu ovog automobila, u iznosu od 21.000, 00 KM, planirana su i realizirana budžetskim sredstvima Općine Novi Grad Sarajevo za 2015. godinu.

„ Treća policijska-uprava radi veliki posao i brine o sigurnosti Općine sa najviše stanovnika u BiH. Oni svakih šest mjeseci podnose izvještaj Općinskom vijeću o stanju sigurnosti i broju krivičnih djela na području ove općine. Iz tog razloga mi kontinuirano pomažemo rad Treće policijske uprave, prije svega u pogledu materijalno-tehničke opremljenosti s ciljem unaprjeđenja uslova rada i efikasnijeg obavljanja radnih zadataka”, rekao je tom prilikom načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić.

Iz budžeta Općine u 2015. godini izdvojeno je 70. 000,00 KM za podršku u radu ove policijske uprave, dok je za ovu godinu, na osnovu iskazanih potreba Treće policjske uprave, već pokrenuta procedura za izgradnju parking prostora , a odabran je izvođač radova, dodao je Efendić.

„Za nas u policijskoj upravi, osim funkcionalnog, ovaj poklon ima jedan emocionalan, simboličan čin. Sve što nam se donira ide u korist građana naše općine, Kantona Sarajevo i u konačnici drževe BiH. Izuzetno smo zahvalni Općini Novi Grad i Općinskom vijeću Novog Grada za veoma značajanu pomoć i podršku koju pružaju pripadnicima ove policijske uprave”, istakao je načelnik Treće policijske uprave Milorad Bašić.