Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Srebrenica pomaže sanaciju i rekonstrukciju stambenih jedinica

BiH

srebrenica_06

Općina Srebrenica raspisala je javni konkurs za podnošenje zahtjeva za dodjelu građevinskog materijala za sanaciju i rekonstrukciju stambenih objekata na području ove općine.

Sredstva od 80.000 KM osigurana su budžetom Općine Srebrenica za 2017. godinu.

Prijave za dodjelu građevinskih paketa mogu podnijeti osobe koje žive i imaju prebivalište na području općine Srebrenica, a potrebna im je materijalna podrška u sanaciji i rekonstrukciji stambenih objekata radi osiguranja normalnih uvjeta za život.

Ovim konkursom izvršit će se dodjela građevinskih paketa odabranim korisnicima, a svaki pojedinačni iznos vrijednosti paketa zavisit će od stvarnog činjeničnog stanja u kojem se stambeni objekt potencijalnog korisnika nalazi.

Bit će formirana i komisija koja će vršiti obilazak onih podnosilaca zahtjeva čije su prijave ispravne i potpune, nakon čega će sačiniti rang listu.

Pomoć u sanaciji i rekonstrukciji stambenih objekata radi stvaranja uvjeta za bolji život svih stanovnika ove općine dodjeljuje se u okviru Programa obnove stambenih jedinica dodjelom građevinskog materijala, a na osnovu odluke načelnika općine od 14. februara.

Rok za prijavu je 15 dana od dana objavljivanja.