Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Stari Grad donirala 30.000 KM za poticaje stočarstva (FOTO)

starig
FOTO H. Đapo / Fokus.ba

Općina Stari Grad izdvojit će 30.000 KM za stimulisanje stočarske proizvodnje u okviru projekta “Razvoj stočarstva u Starom Gradu.” Ugovor je potpisan u prostorijama Općine sa 55 korisnika poticaja iz Starog Grada.

Pomoćnik načelnika Starog Grada Adis Hadžović rekao je kako je Općina Stari Grad u proteklih pet godina projekta razvoja stočarstva izdvojila iznos od oko 130.000 konvertibilnih maraka, i da će u narednom periodu nastaviti stimulisanje stočarske proizvodnje.

“Jedan od osnovnih ciljeva i pravaca ekonomskog razvoja lokalne zajednice je upravo oblast proizvodnje hrane,” dodao je Hadžović.

U 2017. godini dodijeljeno je i 13 plastenika površine 100 kvadratnih metara sa svom dodatnom opremom, za šta je obezbijeđeno 41.000 konvertibilnih maraka.

Ibrahim Butmir je jedan od 55 korisnika poticaja koji je potpisao ugovor. Za sebe kaže da je najstariji registrovani stočar i već 20 godina dobija poticaj od Općine Stari Grad. Ibrahim kaže da od stočarstva može živjeti svako ko hoće raditi.

Projekat “Razvoj stočarstva u Starom Gradu” traje već pet godina i obuhvata poticaj ovčarstva, govedarstva, peradarstva, kozarstva, ribolova i sličnih djelatnosti.