Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Općina Stari Grad: Političkim subjektima rok do petka da uklone propagandni materijal

10/10/2018

Općina Stari Grad Sarajevo, putem Službe za opću upravu i inspekcijske poslove poziva sve političke subjekte, partije i kandidate – učesnike na Općim izborima 2018. godine da uklone propagandni materijal: plakate, banere, transparente i drugo na prostoru ove općine – postavljene u skladu sa rješenjima izdatim od ovog organa uprave.

Služba za urbanizam Općine Stari Grad u prethodnom periodu izdala je rješenja o dozvoli postavljanja propagandnog materijala političkim strankama, zaključno sa 07. oktobrom ove godine. Kako je taj rok istekao, a propagandni materijal nije uklonjen, pozivaju se politički subjekti da isti uklone najkasnije do petka, 19.oktobra, 2018. godine.

U suprotnom, Služba za opću upravu i inspekcijske poslove, koja redovno vrši kontrolu stanja na terenu, protiv prekršilaca će pokrenuti prekršajne postupke.
 
Podsjećamo, Služba za opću upravu i inspekcijske poslove Općine Stari Grad u prethodnom mjesecu – tokom izborne kampanje, vršila je pojačan inspekcijski nadzor i djelovala u skladu sa svojim ovlaštenjima. U navedenom periodu, komunalni redari zajedno sa uposlenicima općinskog Odjeljenja za održavanje javnih površina na terenu su izvršili
uklanjanje 1.366 nelegalno postavljenih promotivnih plakata, transparenata, panoa i drugog promotivnog materijala.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.