Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Stari Grad Sarajevo organizovala zimovanje za osnovce

BiH

STARI GRAD

Gotovo 60 učenika Osnoven škole “Edhem Mulabdić“ zimovat će ovog mjeseca na Igmanu, a prva grupa već se nalazi na ovoj planini.

Zimovanje starogradskih učenika finansira Općina Stari Grad Sarajevo, putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport, a učenicima je osiguran prevoz, smještaj i boravak na Igmanu, obroci, te škola skijanja, saopćeno je iz te općine.

Kako bi im boravak na planini bio što zanimljiviji, učitelji koji ih prate i predstavnici nadležne službe za učenike organizuju tematske večeri: karaoke, kvizove, društvene igre, kino večeri i drugo.

– Iako nam vremenske prilike ne idu na ruku, nadamo se da će svi učenici ipak proći i školu skijanja. Prethodnih dana su radili s instruktorima, a svima smo osigurali i potrebnu ski opremu – kazali su iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport.

Za zimovanje na planini ove godine odlučili su se samo u OŠ“Edhem Mulabdić“, dok u drugim školama nije bilo interesovanja ili nisu mogli osigurati pratnju za učenike.

Učenici će na Igmanu boraviti u dva termina, prvi završava 12. januara, a drugi termin boravka je od 15. do 19. januara ove godine.