Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Stari Grad sufinansira radove u Sabornoj crkvi

hadzibajric stari grad saborna222

Općina Stari Grad sufinansira radove unutar Saborne crkve u Sarajevu. Ugovor o izdvajanju sredstava u iznosu od 8.500 KM potpisali su načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i starješina Saborne crkve protojerej stavrofor dr. Vladimir Stupar, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

OpćinaStari Grad i ranije je podržavala projekte i rad Saborne crkve, a prije četiri godine izdvojena su sredstva za sanaciju balkona unutar objekta, istakao je prilikom potpisivanja ugovora načelnik Hadžibajrić.

– Ove godine izdvojili smo finansijska sredstva za finansiranje projekta izrade i ugradnje drvenog mobilijara u oltaru Saborne crkve u Sarajevu – kazao je Hadžibajrić.

Kako je pojasnio protojerej Stupar, radi se o posebnoj izradi mitropolitske stolice u oltaru. Saborna crkva u Sarajevu dugo nije imala mitropolita, a ustoličenjem novog mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma krajem prošle godine, odlučeno je da se pokrene ovaj projekt.

– Do sada smo imali privremeni mobilijar. Obratili smo se Općini da nam finansijski pomogne i sufinansira projekt, tako da ćemo uskoro imati novu posebno izrađenu mitropolitsku stolicu u oltaru – pojasnio je Stupar, navodi se u saopćenju.