Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deponija blokirana

Opet ništa od dogovora, Mostar se guši u smeću

smece mostar (1)

Grad Mostar i Inicijativa “ Jer nas se tiče” očekivali su rješavanje ovog problema.

Sastanak gradskih vlasti i predstavnika Građanske inicijative „Jer nas se tiče“ oko deponije Uborak u Mostaru još jednom je protekao bez dogovora. Obje strane su formulisale zahtjeve i prijedloge rješavanja problema odvoza i odlaganja otpada na deponiju, koja je blokirana od 22. februara.

Zaključak sastanka bio je da se čeka uključivanje kantonalnih i federalnih vlasti, a nije isključena mogućnost nastavka pregovora u toku dana.

U 14 sati zasjeda Krizni štab Civilne zaštite, na kom će se razmatrati mogućnost proglašavanja tehničke nepogode usljed nagomilanog otpada na ulicama Mostara.

Na ulicama Mostara se na sve strane vide samo kese sa smećem, jer se smeće ne odvozi.

Kulminacija je ovo višemjesečnih problema sa deponijom Uborak, problema koji nije riješen ni na jučerašnjem sastanku čelnika SDA i HDZ-a.

Grad Mostar i Inicijativa “ Jer nas se tiče” očekivali su rješavanje ovog problema.

Stranački vrhovi HDZ-a BiH i SDA od kojih su očekivali konkretna rješenja poručili su kako će se u rješavanje ove problematike uključiti i viši nivoi vlasti, a da bi mogli ponuditi sistemsko rješenje politički predstavnici grada trebaju prema višim nivoima uputiti zajedničku izjavu