Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oporavlja se mladić koji je spašen nakon što se okliznuo i završio u Vrbasu

ukc banja luka klinicki centar banjaluka

Dvadesetsedmogodišnji Banjalučanin čiji su inicijali B.K, kojeg su pripadnici policije i Vatrogasne brigade Banjaluka izvukli iz rijeke Vrbas, nalazi se na liječenju i praćenju u Klinici intenzivne medicine za nehiruške grane Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.
“Pacijent je trenutno respiratorno i hemodinamski stabilan, a vitalni parametri se održavaju u granicama normale. Pacijent ostaje na daljem liječenju”, saopšteno je iz UKC RS.

Prema riječima dežurnog ljekara u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane Sandre Kovačević, pacijent je jučer u 16.55 časova primljen u teškom opštem stanju, hemodinamski i respiratorno ugrožen, u stanju hipotermije.

Policija zajedno sa pripadnicima Vatrogasne brigade Banjaluka jučre je iz rijeke Vrbas izvukla i spasila da se ne utopi dvadesetsedmogodišnji Banjalučanin čiji su inicijali B.K.

Mladić je spašen u 16.25 časova u Ulici Skendera Kulenovića u blizini nekadašnje štamparije “Glasa Srpske”, rečeno je Srni u policiji.

Srna saznaje da se mladić nalazio na obali Vrbasa u neposrednoj blizini Zelenog mosta, kada se okliznuo nakon čega je pao u rijeku koja ga je nosila do momenta kada je izvučen na obalu.

On je odmah prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.