BiH

Ostavili iskaznice

Opozicija protestuje u Doboju, traži poništavanje izbora

15/11/2020
Foto: RSE

Okupili smo se ispred Tužilaštva jer na taj način od nadležnih institucija tražimo da provjere naše navode o izbornim manipulacijama nakon onemogućavanja ulaska posmatrača

Predstavnici opozicije u Doboju zatražili su poništavanje izbora i smjenu Gradske izborne komisije. Pozvali su predstavnike međunarodnih institucija da podrže održavanje novih izbora u Doboju sa svojim posmatračima.

Predstavnici opozicionih stranaka u tom gradu organizovali su protestnu šetnju zbog onemogućavanja njihovih posmatrača da prate lokalne izbore. Oni su zaustavili ispred Suda i Tužilaštva u Doboju.

“Okupili smo se ispred Tužilaštva jer na taj način od nadležnih institucija tražimo da provjere naše navode o izbornim manipulacijama nakon onemogućavanja ulaska posmatrača iz opozicionih strankama na birališta”, kazao je za RSE Srđan Todorović, kandidat Socijalističke partije za gradonačelnika.

Učesnici protesta opozicije u Doboju ostavili su svoje posmatračke iskaznice na stepeništu zgrade Gradske uprave u kojoj se nalaze članovi Gradske izborne komisije.

Komentari

Autor: Radio Slobodna Evropa

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.