Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opozicija: Prvi Dodikov poraz, uskoro će otkazati i referendum

dodik milorad nova

Poslanici Partije demokratskog progresa (PDP) i Narodnog demokratskog pokreta (NDP) u Narodnoj skupštini RS-a ocijenili su danas da je pritisak javnosti urodio plodom i da je zabilježen prvi poraz politike predsjednika RS-a Milorada Dodika, koji je povukao zakon o naknadama za poslanike prvog saziva Skupštine RS-a.

-Ovo je prva pobjeda parlamentarne demokratije nad diktatorskom vlašću Milorada Dodika – ustvrdio je poslanik NDP-a Zdravko Krsmanović.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je povukao iz skupštinske procedure Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika Republike Srpske od 1991. do 1996. godine

Naveo je i da je “osionost Dodika bila vidljiva” u tome što je on predložio zakon, koji je, kako je naveo, vodio ka diskriminaciji u RS-u i kršenju Ustava.

Poslanik PDP-a Miroslav Brčkalo tvrdi da je ovo prva pobjeda naroda protiv Dodika te da je pritisak javnosti urodio plodom.

-Nadamo se da ovo neće biti posljednja pobjeda – dodao je Brčkalo komentarišući to što je Dodik povukao sporni zakon koji je izazvao protivljenje boračkih kategorija.

Kazao je da “Dodik, koji se navodno bori za socijalnu pravdu, otima od siromašnih i daje onima koji imaju solidna primanja“.

I u Stranci napredna Srpska su uvjereni da je ovo “početak poraza politike Milorada Dodika“.

Poslanik ove stranke Adam Šukalo je uvjeren da će Dodik uskoro povući i odluku o referendumu u RS-u, kao što je i ovaj zakon.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je povukao iz skupštinske procedure Nacrt zakona o pravima izabranih predstavnika Republike Srpske od 1991. do 1996. godine, čiji je bio predlagač.

-Nacrt zakona povlačim s ove sjednice parlamenta. Ukoliko ne bude konsenzusa kroz raspravu koja bi trebalo kasnije da nastane između svih relevantnih faktora u Republici Srpskoj u pogledu konstituisanja jednog opšte prihvatljivog zakona, ja ću isti ovaj zakon ponovo predložiti, jer smatram da je neophodno da se upravo ovo vrijeme na ovaj način reguliše – istakao je Dodik.

On je konstatovao da je Republici Srpskoj najmanje potrebno da se politički razračunava o ovom pitanju.