Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Udruženje "Ruku na srce"

Opremimo djecu za školu i omogućimo im postizanje dobrih rezultata

1

U okviru projekta “Opremimo djecu za školu“, koji se realizuje već petu godinu zaredom, vrši se prikupljanje školskog pribora za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Kantona Sarajevo

Udruženje “Ruku na srce“ na Svjetski humanitarni dan započinje realizaciju projekta “Opremimo djecu za školu“. Obilježavanjem 19. augusta globalno se želi doprinijeti jačanju svijesti o značaju humanitarnih aktivnosti i zajedničkog djelovanja kako bi se pružila pomoć osobama u stanju potrebe. To je također prilika i za odavanje počasti humanitarnim radnicima i volonterima koji su na prvim linijama mnogih kriznih područja širom svijeta.

U okviru projekta “Opremimo djecu za školu“, koji se realizuje već petu godinu zaredom, vrši se prikupljanje školskog pribora za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Kantona Sarajevo. Projekte poput ovoga, kao i aktivnosti edukativnog karaktera, volonteri su tokom desetogodišnjeg djelovanja Udruženja prepoznali kao suštinski bitne jer se nadaju kako će imati dugoročnije pozitvne efekte. Cilj je djeci pružiti jednake prilike za izgradnju bolje budućnosti.

Obrazovanje i znanje, uprkos svim izazovima i mnogim negativnim primjerima iz našeg okruženja, ipak ostaju ključni način pomoću kojeg se ova djeca mogu izvući iz siromaštva i ostvariti bolje uslove života.

Iz Udruženja pozivaju sve sugrađane da ih podrže kako bi skupa opremili školske ruksake mališana te im na taj način poželjeli sretan početak nove školske godine. Vaše donacije će im omogućiti nesmetano izvršavanje radnih zadataka, a nekoga možda i motivisati da ostvari bolji uspjeh u novoj školskoj godini.

Donacije školskog pribora (sveske, olovke, bojice, pernice i sve što može obogatiti jednu školsku torbu) kao i školskih udžbenika možete predati u:

– prostorije Udruženja “Ruku na srce“ (Esada Pašalića 8, Dobrinja), svake subote od 10:00 do 12:00h,
– prostorije Homework Hub-a (Kolodvorska 12), svakoga radnog dana od 08:30h do 20:30h, a vikendom od 08:30h do 18:00h.

Novčane donacije možete uplatiti na broj žiro računa: 1990490056036171 (primalac: Udruženje „Ruku na srce“, adresa: Hakije Turajlića 33, svrha uplate: Za projekat “Opremimo djecu za školu”).

Pozivom na humanitarni broj telefona 090 291 071 korisnici mobilnog operatera BH Telecom mogu donirati 2,00 KM za ovaj projekat.

Rok za prikupljanje donacija je 03. septembar 2021. godine.

Za sve dodatne informacije i dostavljanje donacija predstavnike Udruženja možete kontaktirati putem web stranice: www.rukunasrce.ba ili profila na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, putem e-maila: rukunasrce@gmail.com.