Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministarstvo sigurnosti BiH

Opremljena crkva u mjestu Lipa, sa zidova očišćeni grafiti

l_dfab4df28b27fb95cb0ac7ed729ba3b5 (1)

Grafiti koji su prošle sedmice ispisani na zidovima crkve su očišćeni, a zidovi vraćeni u prvobitno stanje

Predstavnici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Grada Bihaća, IOM-a i CWS-a danas su u pratnji paroha bihaćkog Slaviše Milinovića obišli crkvu u mjestu Lipa, kojoj je priključena voda, električna energija, postavljena zaštita i očišćeni grafiti.

Ministarstvo sigurnosti BiH je u proteklom periodu koordiniralo aktivnosti sa Gradom Bihaćem i međunarodnim organizacijama na izgradnji potrebne infrastrukture za taj objekat, na kojem je urađena i rasvjeta te sanitarni čvor u blizini crkve.

Također, uz podršku međunarodne organizacije CWS-a postavljen je alarm, a menadžer za operacije Muamer Delić najavio je da će narednih dana biti instaliran i video-nadzor.

Grafiti koji su prošle sedmice ispisani na zidovima crkve su očišćeni, a zidovi vraćeni u prvobitno stanje.

Predstavnik Ministarstva sigurnosti BiH Saša Kecman i Grada Bihaća Jasmin Stambolija, te predstavnici IOM-a i CWS-a istakli su opredijeljenost za nastavak podrške sličnim projektima i nastavka jačanja saradnje sa lokalnim stanovništvom i povratnicima, posebno u tom mjestu u čijoj blizini je sagrađen i privremeni prihvatni centar za migrante, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.