Oprez vozači: Novi fiksni radar u blizini Sarajeva, slika brže od 50 km/h (FOTO)

BiH

radar_rakovica1
FOTO I. Kralj / Fokus.ba

Stacionirani radari u Sarajevu rade 24 sata i tako snimaju i sve eventualne saobraćajne prekršaje od prekoračenja brzine do prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu.

Doskora je na području KS bilo sedam takvih radara.

Ovih dana postavljena su još dva radara i to u Rakovici, u blizini tržnog centra “Škafa”, te u Gladnom polju, također na putu M-5.

Na dijelu puta M-5 u Rakovici ograničenje brzine kretanja vozila je 40 km/h, a novi radar registruje sva vozila koja se kreću brzinom od 50 km/h i više.

“Općina Ilidža izvršila je nabavku i ugradnja dva kućišta stacionarnog radara za proširenje sistema za povećanje bezbjednosti saobraćaja. Kućišta su ugrađena na magistralnoj cesti M-5, Gladno polje, neposredno poslije raskrsnice sa ul. Plantaže i magistralna cesta M-5, Rakovica, neposredno pored Devete osnovne škole Rakovica. Vrijednost radova je 52.486,20 KM. Izvođač radova MIBO komunikacije d.o.o. Kućišta će biti predata Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na dalje korištenje”, saopštili su iz Opštine Ilidža.

Novi radar u Rakovici

Novi radar u Gladnom polju

Podsjećamo, osim ovoga, u KS ima još sedam stacioniranih radara, a oni se nalaze na sljedećim mjestima:

Ulica Zmaja od Bosne iz smjera Tehničke škole prema Pofalićima, neposredno prije ulaska u Kampus Univerziteta u Sarajevu.

Drugi radar je u ulici Zmaja od Bosne iz smjera Socijalnog prema Pofalićima, neposredno prije raskrsnica ulica Zmaja od Bosne i Hamdije Čemerlića, odnosno kod Ekonomske škole.

Treći stacionirani radar nalazi se u ulici Bulevar Meše Selimovića iz smjera GRAS-a prema Otoci, neposredno prije raskrsnice B. M. Selimovića – most Otoka.

Četvrti radar se nalazi u ulici Bulevar Meše Selimovića iz smjera GRAS-a prema Nedžarićima, neposredno prije raskrsnice B. M. Selimovića i skretanja za RTV dom.

Peti radar je stacioniran u ulici Džemala Bijedića iz smjera Nedžarića prema Ilidži, neposredno prije raskrsnice ulica Džemala Bijedića i Nikole Šopa, odnosno ispod Stupske petlje.

Šesti radar stacioniran je u ulici Kurta Schorka na dijelu kod Aerodromskog naselja i mjeri brzinu u oba smjera.

Sedmi stacionirani radar je u naselju Binježevo na putu M-18, koji mjeri brzinu vozila u oba smjera.

Brzina se mjeri i na dijelu autoputa A-1 i tu su stacionirana dva radara. To je dionica Podlugovi – Jošanica na lokalitetu Malešići i na području općine Ilijaš i brzina vozila se mjeri u oba smjera.