Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stanje na putevima

Oprez zbog magle, mokrog kolovoza i odrona

Magla_automobili

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Magla i niska oblačnost jutros smanjuje vidljivost. Izdvaja se šire područje: Jajca, Donjeg Vakufa, Bugojna, Zenice, Žepča, Sanskog Mosta i dijelove Kantona Sarajevo.

Mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te apeluje na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 07.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16.00 sati na toj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica-Mostar od 08.00 do 16.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.