bihamk

Oprez zbog moguće poledice u planinskim predjelima

Sarajevo: Otežano prometovanje automobilima zbog snijega koji pada
26.12.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Snijeg na cestama u BiH. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu, navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog niskih temperatura u planinskim predjelima upozoravaju na moguću poledicu. Vidljivost je mjestimično smanjena zbog jutarnje magle, a skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica), zbog sanacionih radova, saobraća se jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja sanacionih radova moguće je i na putnim pravcima Donji Vakuf – Jajce, Topčić Polje – Žepče, Grude – Ljubuški, Livno – Šuica, Hutovo – Stolac i Jezero – Šipovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.