BiH

Stanje na putevima

Oprez zbog poledice i odrona, jaki udari vjetra se očekuju na zapadu i jugozapadu zemlje

17/02/2020

Na planinskom prevoju Borova Glava na dionici Šuica-Livno upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima

Na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima upozorava se na jake udare vjetra. Niske temperature u jutarnjim satima pogoduju formiranju poledice, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Upozorava se i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na planinskom prevoju Borova Glava na dionici Šuica-Livno upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 07.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16.00 sati na toj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica-Mostar od 08.00 do 16.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopšeno je iz IC BiHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.