Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

za sad otvorena jedna

Opština Srebrenica će podržati rad novootvorene pekare: “Platićemo kiriju bar godinu dana”

FOTO: Kadira Šakić/Fena
Jedina pekara u Srebrenici

Srebrenica posljednjih nekoliko godina nije imala nijednu pekaru te je stoga otvaranje prve pekare od velikog značaja za sve stanovnike

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je da će ta lokalna zajednica podržati rad novotvorene pekare, nakon što je posljednjih godina taj grad nije imao.

– U razgovoru s prijateljima došli smo na ideju o otvaranju pekare, jer smatramo da je to opravdano iz razloga što Srebrenica nema nijednu pekaru. Kao Opština ćemo pomoći u plaćanju kirije bar godinu dana – izjavio je Grujičić.

Kako je potvrdio, javio se još jedan investitor za otvaranje pekare, ali za početak je otvorena samo jedna.

Srebrenica posljednjih nekoliko godina nije imala nijednu pekaru te je stoga otvaranje prve pekare od velikog značaja za sve stanovnike.

Pekara je otvorena u ulici Vase Jovanović, a vlasnik Đorđe Radić kaže da pored različitih vrsta peciva i hljeba, u ponudi imaju slane i slatke pite.

– Za početak pokretanja biznisa zaposlen je jedan radnik, a iskreno se nadam pozitivnom poslovanju. Nudimo sve vrste peciva, pite i sendviče, a cijene su prilagođene svima – istakao je Radić.