Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

LJUBUŠKI

Opština sve maturante odlučila počastiti s 300 KM

maturanti ljubuski
FOTO: Radio Ljubuški
Sa ranijih matura u Ljubuškom

Nastavljamo praksu od prošle godine da Grad izdvaja značajna finansijska sredstva, otprilike 80.000 KM

Gradsko vijeće Ljubuškog u petak je usvojilo odluku o dodjeli jednokratne finansijske podrške maturantima Grada Ljubuškog za školsku 2023./2024.

Svaki ljubuški maturant dobit će po 300 maraka podrške, a troškove proslave maturalne večere također će „pokriti“ Grad i ZHK.

– Nastavljamo praksu od prošle godine da Grad Ljubuški izdvaja značajna finansijska sredstva, otprilike 80.000 KM. Potpore će dobiti svi maturanti koji pohađaju škole na području Grada Ljubuškog, uključujući i učenike koji dolaze iz susjednih općina/gradova te i svi maturanti koji imaju prebivalište na području Ljubuškog, a učenici su škola u drugim sredinama. Također, tradicija je već četvrtu godinu da Grad Ljubuški i Ministarstvo finansija ZHK zajednički pokriju troškove maturalne večere – rekao je gradonačelnik Vedran Markotić.

Vijećnici su podržali i Prijedlog zaključka o davanju ovlasti za zaključivanje Ugovora o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i udjela nad društvom Radio televizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar.