Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opštinari kladionice “primakli” osnovnoj školi u Vogošći

kladionice vogosca

Općinski odbor Naše stranke u Vogošći oglasio se javnosti povodom problema prisustva kladionica u neposrednoj blizini Osnovne škole Mirsad Prnjavorac.

“Čak tri kladionice nalaze se u neposrednoj blizini Osnovne škole, tako da faktički graniče s njenim dvorištem. Općina Vogošća izdaje upotrebnu dozvolu za namjenu navedenih objekata što je protivno zakonu. Zakon o igrama na sreću propisuje (u članu 89. tačka 9.) da se kladionica ne smije nalaziti bliže od 100 metara od osnovne i srednje škole, dok se u slučajevima o kojima govorimo kladionice nalaze na rastojanjima manjim od 100 metara“, tvrde u OO NS Vogošća.

“Stvar dodatno čini gorom što posjetioci kladionica parkiraju vozila u blizini ili ispred same kladionice, ne poštujući znak zabrane i tako otežavaju đacima put do škole i nazad. Vozila tom saobraćajnicom kojom đaci idu prema školi i nazad, saobraćaju jako brzo, što ugrožava živote djece a naročito za vrijeme odmora, jer se u istom nizu sa kladionicama nalazi
pekara i buregdžinica. U vezi s tim, pozivamo Općinu, kao i nadležne organe za provođenje saobraćajnih propisa, da u skladu sa zakonom reaguju po ovom pitanju i našim malim sugrađanima osiguraju bezbjedno školsko okruženje kako ne bi došlo do neželjenih posljedica”, zaključuju iz Naše stranke u Vogošći.