BiH

Sud BiH

Optužnica protiv graničnog policajca zbog primanja mita

06/07/2020

Osobama koja su dolazila iz područja s intenzivnom transmisijom koronavirusa (Republika Austrija) dozvolio je, bez zdravstvenog pregleda i Rješenja o izolaciji, nezakonit ulazak u BiH

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu Raji Kikiću, koja optuženog tereti da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

U optužnici se navodi da je optuženi Kikić 16. marta ove godine, u svojstvu službenog lica – graničnog policajca Granične policije BiH, na međunarodnom graničnom prijelazu Brčko, vršeći poslove kontrole putnika i vozila, zahtijevao i primio dar kako u okviru svoje funkcije ne bi zabranio ili odbio ulazak u BiH za tri osobe, iako je to bio u obavezi po Odluci Vijeća ministara od 15.marta ove godine o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH, saopćeno je iz Suda BiH.

Osobama koja su dolazila iz područja s intenzivnom transmisijom koronavirusa (Republika Austrija) dozvolio je, bez zdravstvenog pregleda i Rješenja o izolaciji, nezakonit ulazak u BiH nakon što je zahtijevao i primio novčanicu u iznosu od 20 eura, navedeno je u optužnici.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.