BiH

u dužini od 5,5 kilometara

Oružane snage BiH rade na rekonsktrukciji regionalnog puta kod Mostara

07/08/2019

Inžinjerijski radovi na ovom civilnom projektu izvodit će se 34 radna dana u okvirnom razdoblju od 24. jula do 10. septembra 2019. godine,

Pripadnici Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine započeli su s inžinjerijskim radovima na području općine Istočni Mostar, a radovi se izvode na rekonstrukciji regionalnog puta Zijemlje – Rujište u dužini od 5,5 kilometara.

U radovima koji su započeli 24. jula ove godine sudjeluje deset pripadnika Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške Oružanih snaga BiH s neophodnom inžinjerijskom mehanizacijom (utovarivač, dozer, grejder, kopač, valjak, dva samoistovarivača, vučni voz inžinjerijskih mašina, motorno vozilo putar i režijsko vozilo Asia).

Radovi se izvode na privremenoj i nekomercijalnoj osnovi na osnovu Sporazuma između Ministarstva odbrane BiH i Općine Istočni Mostar. Inžinjerijski radovi na ovom civilnom projektu izvodit će se 34 radna dana u okvirnom razdoblju od 24. jula do 10. septembra 2019. godine, izvjestio je u srijedu Ured za odnose s javnošću OS BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.