BiH

mostar

Osam maturanata zadržano u bolnici, otrovali se hranom na maturskoj večeri

30/05/2022

Šef infektivnog odjela Kantonalne bolnice prim. dr. Nazif Derviškadić kazao je Feni kako se najvjerovatnije radi o trovanju hranom na maturalnoj večeri koja je održana u hotelu 'Bristol'

Zbog trovanja hranom u Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić” primljeno je osmero maturanata od koji je dvoje zadržano na liječenju, a ostali su pušteni kući.

Šef infektivnog odjela Kantonalne bolnice prim. dr. Nazif Derviškadić kazao je Feni kako se najvjerovatnije radi o trovanju hranom na maturalnoj večeri koja je održana u hotelu “Bristol”.

– Osam maturanata je pregledano, a dvoje hospitalizirano. Oni nisu vitalno ugroženi, ali imaju temperaturu, povraćanje i proljev – naglasio je prim. Derviškadić, dodavši kako su ostali pregledani i poslani na kućno liječenje.

Neki su maturanti pomoć potražili u hitnoj tako da prim. Derviškadić nije imao tačne podatke o tome koliko ih je ukupno zatražilo liječničku pomoć.

Šef infektivnog odjela Kantonalne bolnice “Dr. Safet Mujić” drži da su se maturanti zarazili salmonellom ili nekom drugom bakterijom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.