BiH

Inspektorat RS

Osam slučajeva nepoštivanja mjera, izrečene kazne od 9.000 KM, jednom objektu zabranjen rad

09/11/2020
Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Izrečene su kazne u iznosu od 9.000 KM, a za jedan objekat izrečena je mjera zabrane rada

Iz Inspektorata Republike Srpske danas je saopšteno da su nadležni inspekcijski organi protekle sedmice izvršili 1.050 inspekcijskih kontrola poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama te da su u osam slučajeva utvrđene nepravilnosti, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 9.000 KM, dok je za jedan objekat izrečena mjera zabrane rada, javlja Anadolu Agency (AA).

“U okviru provođenja navedenih mjera do sada je izvršeno preko 24.200 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od oko 365.000 KM, dok je za 30 objekata izrečena mjera zabrane rada”, navodi se u saopštenju iz Inspektorata RS.

Dodaje se da su generalno privredni subjekti pokazali odgovornost, spremnost za saradnju i provođenje preporuka i uputstava zdravstvenih stručnjaka o mjerema kojih se trebaju pridržavati u cilju nesmetanog rada i suzbijanja bolesti izazvane virusom korona.

“Na osnovu navedenih pokazatelja, može se konstatovati da su pojačan inspekcijski nadzor i preduzimanje oštrijih mjera prema nesavjesnim pojedincima koji krše zakon, rezultirali smanjenjem broja kontrola sa utvrđenim nepravilnostima”, stoji u saopštenju.

Inspekcija će i u narednom periodu nastaviti s pojačanim kontrolama na terenu, a navode da će pojedinci koji svojim neodgovornim ponašanjem budu ugrožavali zdravlje stanovništva snositi posljedice u skladu sa zakonom.

“Imajući u vidu da je epidemiološka slika pogoršana, još jednom pozivamo građane i privredne subjekte da prevenciju stave na prvo mjesto i da na svom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju”, saopšteno je iz Inspektorata RS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.