Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osmanović: Najbliži smo kandidaturi Durakovića za načelnika Srebrenice

adil osmanovic

Kao Predsjedništvo Stranke demokratske akcije, najbliži smo kandidaturi Ćamila Durakovića za načelnika Srebrenice, ali odluku će donijeti općinska organizacija stranke – izjavio je danas novinarima dužnosnik SDA Adil Osmanović.

Kazao je to u ulozi člana radne grupe SDA, koja je, shodno odluci Predsjedništva stranke od petka, razgovarala danas u stranačkoj centrali u Sarajevu s aktuelnim načelnikom Srebrenice Ćamilom Durakovićem i predsjednikom Općinskog odbora SDA Hamdijom Fejzićem. Na sastanku nisu ispoljene značajne razlike, nesuglasice u stavovima, ustvrdio je.

Osmanović je podsjetio na stav izražen u petak na sjednici Predsjedništva prema kojem je SDA snažno za okupljanje probosanskih stranaka oko jednog kandidata za načelnika Srebrenice.

– SDA će snažno podržati jednog kandidata. Krećemo se ka tome da što je moguće prije općinska organizacija SDA izađe s jednim imenom – rekao je nakon sastanka Osmanović novinarima.

Ćamil Duraković je izjavio da prvenstveno očekuje podršku SDA u ovom slučaju pa onda svih drugih stranaka.

Na novinarsko pitanje predsjedniku Općinskog odbora SDA Hamdiji Fejziću da li ima ambicija da se kandidira za načelnika, on je odgovorio da “nijednog trenutka nije o njemu raspravljano”. Dodao je da su mediji u ovom slučaju “napuhivali” probleme.

I Fejzić je ponovio da će u Srebrenici odluku donijeti općinska organizacija.

Osim Adila Osmanovića, s Durakovićem i Fejzićem su kao članovi radne grupe SDA razgovarali Safet Softić i Šefik Džaferović.