Osnovana općinska podružnica Hrvatskog bloka BiH u Odžaku

hrvatski_blok

Na području Odžaka 21. aprila osnovana je općinska podružnica Hrvatski blok BiH Odžak. Na izbornoj Skupštini su sudjelovali predsjednik podružnice Doboj-Foča Jozo Tipurić, predsjednik podružnice Derventa Pero Brico, tajnik podružnice Modriča Jozo Paradžik, tajnik podružnice Bosanski Brod Petar Guberac i dopredsjednik Stipo Dujmić.

Tom prilikom nastavljen je proces sustavnog širenja HB-BiH kroz istaknute, sposobne, mlade i obrazovane članove Hrvatskog bloka BiH na prostoru Posavske županije. Nakon uvodnog obraćanja i vijećanja, pristupilo se glasanju, na kojem je za predsjednika podružnice Hrvatski blok BiH Odžak jednoglasno izabrana Zdenka Barukčić, član i voditeljica uzoritog KUD-a Napredak Odžak. Novoizabrana predsjednica općinske podružnice Hrvatski blok BiH Odžak – Zdenka Barukučić, zahvalila se na iskazanom povjerenju, kazavši da će novoosnovana podružnica u narednom razdoblju intenzivno raditi na jačanju i širenju prava žena i mladih kroz politički program i djelovanje HB-BiH.

Hrvatski blok BiH Odžak želi i znat će zastupati interese svoje zajednice na ovom području. Zalagat ćemo se za pružanje prilike svim ljudima koji žele raditi na stvaranju kvalitetnijeg okruženja u svojim lokalnim zajednicama kazala je novoizabrana predsjednica HB-BiH Odžak, Zdenka Barukčić.

– Pored toga, glavni prioriteti zasigurno će nam biti širenje članstva, povećanje vidljivosti organizacije u javnosti te rad na educiranju novih članova, napomenula je Zdenka Barukčić.

Tajnik podružnice Odžak Perica Marić istaknuo je da se samo aktivnim uključivanjem u politiku može nešto promijeniti i učiniti za svoju sredinu.

– Odžaku i gravitirajućoj okolici je potrebna nova energija, novi ljudi koji ne namjeravaju gledati sa strane, već će preuzeti inicijativu i zajedno sa svima koji se žele uključiti pokušati promijeniti stvari na bolje, zaključio je tajnik HB-BiH Odžak Perica Marić, pozvavši sve mlade na području općine Odžak da se pridruže HB-BiH te sve druge zainteresirane na saradnju i aktivno uključenje u društveni život i razvoj svoga mjesta i šire društvene zajednice.

Osnivanje podružnice HB-BiH Odžak pozdravili su i dopredsjednici Marica Lucić i Fikret Halilović

Dopredsjednik Fikret Halilović poručio je da se nada kvalitetnom i zajedničkom radu na dobrobit svih žitelja općine Odžak i Posavske županije u cijelosti.

– Potrebne su nam temeljite promjene kao preduslov razvoja Posavske županije i čitave BiH, Hrvatski blok BiH uz Odžak ima osnovane podružnice Modriča, Doboj-Foča, Bosanski Brod, Derventa, Usora, a pripremamo osnivanje podružnica Žepče, Kotor Varoš, Tuzla, Orašje, Šurkovac, Sarajevo… Siguran sam da zajedno možemo puno toga ostvariti na dobrobit naših sugrađana, zaključio je dopredsjednik Ivica Tokić iz Usore.