Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stolac

Osnovna škola izgradila lift za pomoć učenicima s invaliditetom

l_8338202f173fca6d8a65c27a40e588bf

Osnovna škola Stolac tek je druga škola u Hercegovačko-neretvanskom kantonu koja ima lift

U Osnovnoj školi u Stocu izgrađen je lift s ciljem olakšavanja prepreka i omogućavanja lakšeg sudjelovanja u odgojno-obrazovnom procesu učenicima s invaliditetom.

“Posljednjih dana intenzivno se radi na zbrajanju materijalnih šteta i posljedica koje je u Stocu iza sebe ostavio razorni potres, a spriječeni tim nesretnim događajem nismo bili u mogućnosti objaviti već spremnu vijest o hvale vrijednom projektu”, navode iz ove škole.

Osnovna škola Stolac tek je druga škola u Hercegovačko-neretvanskom kantonu koja ima lift.

Kao i svaka druga ustanova ove vrste brine o svakom učeniku i osluškuje njegove individualne potrebe i zbog toga se svakodnevno prilagođavaju njihovim mogućnostima i sposobnostima, te zajedničkim snagama iznalaze rješenja, vodeći se načelima inkluzije. Uspješna inkluzija znači kako su sva djeca aktivno uključena u odgojno-obrazovne aktivnosti.

“Budući da od ove školske godine našu školu pohađa i učenica s invaliditetom odlučili smo njoj, ali i budućim generacijama olakšati prepreke na koje nailaze tijekom svog školovanja. Svjesni te situacije obratili smo se osnivaču, te smo u vrlo kratkom roku dobili pozitivan i podržavajući odgovor. Ubrzo se krenulo s izgradnjom lifta koji će im pomoći u pohađanju kabinetske nastave”, kazala je direktorica škole Katarina Matić.

Iz škole se zahvaljuju nastavnom osoblju i domaru koji su cijelu školsku godinu nesebično i velikodušno pomagali učenici u dolasku do kabineta informatike koji se nalazi na prvom spratu škole.