BiH

Skupština KS

Ostavka nije prihvaćena, Zineta Bogunić ostaje ministrica

25/09/2019
Foto: N1

Predsjedavajući Elmedin Konaković je prije glasanja kazao da će Narod i pravda promijeniti i odluku i biti protiv ostavke ministrice

Skupština Kantona Sarajevo nakon duge rasprave nije prihvatila ostavku ministrice za obrazovanje, nauku i mlade KS Zinete Bogunić.

Zastupnici iz Naroda i Pravde su glasali za, jer kako je u izjavi za medije predsjednik te stranke Elmedin Konaković ranije kazao, Bogunić će imati potpunu podršku i „priliku da ostane i popravi sve za što je tvrdila da je na nju vršen pritisak“.

Za smjenu Bogunić su glasali Naša stranka, SDP i Jasna Duraković iz SBB-a. Protiv ministricine ostavke glasali su zastupnici iz SDA i Naroda i pravde

U nastavku sjednice, Skupština je usvojila Prijedlog odluke o dopunama Odluke o utvrđivanju osnovica, stopa i načinu obračunavanja i uplate naknada za obavezno zdravstveno osiguranje na području KS, a kojim bi se isplaćivao paušal za 20 KM trudnicama i porodiljama do šest mjeseci starosti djeteta, koje nemaju mogućnost ostvarenja zdravstvenog osiguranja po bilo kojem osnovu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.