Oštetili Banju Luku za višemilionski iznos, određen im jednomjesečni pritvor

sud banja luka

Nadležni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor za pomoćnika direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIP/ Aleksandra Deurića i šefa Područne jedinice Banjaluka Dragana Grulovića, koji se sumnjiče za nezakonitosti i zloupotrebe u obavljanju službenih poslova.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije tražilo pritvor za stručnog saradnika u RUGIP-u Željku Milinković, koja je bila uhapšena sa Deurićem i Grulovićem, rečeno je u ovom tužilaštvu.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske se u četvrtak, 26. oktobra uhapsili Deurića, Grulovića i Milinkovićevu, koji su osumnjičeni za nezakonitosti i zloupotrebe u obavljanju službenih poslova.

Akcija hapšenja se odnosila na veći broj predmeta iz nadležnosti Područne jedinice RUGIP-a Banjaluka, a hapšenje se dovodilo u vezu sa slučajem Mirka Stojčinovića koji je 3. jula ove godine priveden zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj ili ovlašćenja, pri čemu je oštetio Grad Banjaluku za višemilionski iznos.