Osuda prijetnji smrću nosiocima pravosudnih funkcija u BiH

BiH

sud_bih

Udruženje sudija u Federaciji BiH /FBiH/ najoštrije osuđuje prijeteću SMS poruku, odnosno prijetnju smrću, koja je upućena nosiocima najviših pravosudnih funkcija u BiH.

“Udruženje ocjenjuje da je ova prijetnja još jedan u nizu napada na nosioce pravosudnih funkcija u BiH, te pozivamo da nadležni organi preduzmu sve istražne radnje u skladu sa zakonom i u što kraćem roku otkriju počinioca ovog djela”, saopšteno je danas iz federalnog Udruženja sudija.

Prijetnje smrću su u petak, 10. avgusta, upućene predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milanu Tegeltiji, potpredsjednicima VSTS-a Ružici Jukić i Jadranki Lokmić Misirača, predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i tužiocu Tužilaštva BiH Diani Kajmaković.

Jukićeva je juče izjavila Srni da su Tužilaštvo BiH, Obavještajno-bezbjednosna agencija i Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ ispitali neka lica koja su bila u posjedu mobilnog telefona sa kojeg su upućene SMS prijetnje nosiocima najviših funkcija pravosudnih institucija BiH, ali da više detalja ne može iznositi u javnost.