Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac Amara Kozlića: Male su šanse da je živ, ali sve je u Božijim rukama

potraga mladici nesreca lasva (3)

Već sedam dana traje potraga za tijelom Amara Kozlića, mladića koji je prošle subote, vraćajući se s prijateljima iz noćnog provoda, za volanom Audija završio u rijeci Lašvi u blizini Zenice.

Tijela njegove dvojice prijatelja Huse Delića i Almena Begovića pronađena su u smrskanom Audiju, dok se za Amarovim tijelom još traga.

– Nadam se da će ga naći. Male su šanse da je živ. Ali, opet, sve je u Božijim rukama. Teško je, ali život ide dalje – kaže kroz suze Amarov otac Alija Kozlić u izjavi za Dnevni avaz.

Te kobne večeri sin je tražio od njega automobil kako bi izašao s prijateljima. Iako je prvo odbio, na kraju je sinu dao ključeve. Obećao je da će kući doći do ponoći, jer su sutradan zajedno trebali na posao.

Amar Kozlić

– Iz diskoteke se javio oko 21.15 sati i otad se više nije javljao. Poslije ponoći već sam počeo paničariti. Crne misli odmah su mi prošle kroz glavu. Čekao sam ga sve do šest sati ujutro – ispričao je uplakani otac.

Sutradan je prvo nazvao policiju i bolnice. Priželjkivao je da su pretučeni ili da im je neko oteo automobil, samo da nije ono najgore.

Negativni odgovori iz bolnice i policije dodatno su ga zabrinuli. Potom je odlučio otići do Viteza. Tamo je, kaže, doznao da je u diskoteci bilo sve uredu. Izašli su oko 23.30 sati i otišli automobilom.

– Vraćajući se iz Viteza, tražio sam automobil u rijeci. Vjerujte, stajao sam 15 minuta na mjestu gdje su u ponedjeljak našli automobil s tijelima – govori Kozlić.

Kazao je i da je njegov sin bio vozač početnik i da se uvijek pridržavao pravila u saobraćaju.

U potragu za Amarom Kozlićem uključili se i rafting klubovi iz Zenice, Visokog i Kaknja