očajnički pokušaj

Otac prodaje bubreg da pomogne kćerki Lamiji

lamija (1)

Porodica je do sada prikupila skoro 3.000 eura, a potrebno je nešto više od deset hiljada eura samo za operaciju, dok troškovi transfera i postoperativnog tretmana, kao i boravka, nisu uračunati

Kemal Pehlivanović, otac sedmogodišnje Lamije Pehlivanović iz Zenice, objavio je na Facebooku da prodaje bubreg kako bi prikupio novac za operaciju svoje kćerke, koja bi joj omogućila da jede svojim ustima.

Lamija je, kako smo ranije objavljivali, rođena sa srčanom manom, dijagnosticiranom kao AVSD i Microcephaliom, Veloshisis (anomalie multiplices). Zbog rascjepa nepca, malena Lamija hrani se preko sonde, a problem bi mogao biti riješen operacijom, za koju joj je potrebno 13.950 eura.

Budući na tešku finansijsku situaciju, Lamijin otac Kemal odlučio se na prodaju bubrega.

– Prodajem bubreg, B- sam krvna grupa, samo da spasim svoju kćerku – napisao je na Facebooku.

Porodica je do sada prikupila skoro 3.000 eura, a potrebno je nešto više od deset hiljada eura samo za operaciju, dok troškovi transfera i postoperativnog tretmana, kao i boravka, nisu uračunati.

Svi oni koji žele, Lamiji mogu pomoći pozivom na broj 090 291 030 i tako donirati 2 KM, samo “BH Telecom” mreža, ali i uplatom na žiroračun.