Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kod mostara

Otežan saobraćaj na magistrali M-17, iz pokvarenog autobusa se izlila nafta

FOTO: G. Š./Klix.ba

Također upozoravaju vozače da su zbog obilnih padavina u pojedinim krajevima Bosne i Hercegovine oštećenja na saobraćajnicama u vidu udarnih rupa ili kolotraga slabije uočljivi, jer su ispunjena vodom i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji

Obilne kišne padavine tokom popodneva, u Hercegovini su uzrokovale probleme u odvijanju saobraćaja na lokalnim putevima i magistrali kod Mostara, gdje se uz velike količine vode na cesti, izlila nafta iz pokvarenog autobusa kod naselja Drežnica.

Uslijed nepovoljnih vremenskih prilika iz BIHAMK-a upozoravaju sve vozače na otežane uslove saobraćanja i pozivaju na oprez.

“Zbog prosute nafte uslijed kvara na autobusu na magistralnoj cesti M-17 u blizini Drežnice kolnik je klizav u dužini od 500 metara, pa savjetujemo maksimalno opreznu vožnju”, naveli su iz BIHAMK-a.

Također upozoravaju vozače da su zbog obilnih padavina u pojedinim krajevima Bosne i Hercegovine oštećenja na saobraćajnicama u vidu udarnih rupa ili kolotraga slabije uočljivi, jer su ispunjena vodom i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji.

“Upozoravamo na povremeno jake udare vjetra, kao i na povećanu opasnost od odrona i oborenog drveća na kolnik. Stoga, apeliramo na vozače da brzinu vozila prilagode danim uslovima na cesti uz obvezno poštivanje prometnih propisa”, naveli su iz BIHAMK-a.

Naglašavaju da su i brojne dionice s aktualnim radovima te preporučuju vozačima da svoja putovanja planiraju u skladu s očekivanim zastojima.

Podsjetimo da su u dijelovima BiH danas na snazi narančasti i crveni meteoalarm te da je izdato upozorene na moguće jake udare vjetra i obilne padaline s naglaskom na Hercegovinu, te da se u Mostaru i okolici očekuje jake padaline, čak do 80 litara po metru kvadratnom.